Akasya Acıbadem

In dit milieuvriendelijke en duurzame woonproject in Istanbul is onze vloerinbouwoplossing Micro Canal toegepast.

Akasya Koru is een wooncomplex ontworpen door Evrenol Architects, een toonaangevend architectenbureau gevestigd in Istanbul. Het project is is opgesplitst in 3 verschillende percelen: Het Meer, Het Bos en De Stad. De percelen zijn verbonden door de ''Ovale Tuin'', een centrale groene zone in het midden van het masterplan.

De omgeving bootst de oude wouden van Acibadem na, met veilige zones voor voetgangers, sportvoorzieningen en speeltuinen voor alle leeftijden. Naast het hoogbouwgebouw hebben alle inwoners de mogelijkheid om gebruik te maken van groene terrassen. Om de energie-efficiëntie te verhogen, zijn groene daken en zonnepanelen gebruikt. Ook wordt het regenwater opnieuw gebruikt voor de tuinirrigatie. In het midden is een beek gecreëerd op de oorspronkelijke plaats van de rivier die er ooit liep, om de nostalgische en rijke plaatselijke fauna en flora van de zone te herstellen. 

Extra informatie
Architect
Evrenol Architects
Adviseur
Cilingiroglu Engineering Ltd. Sti.
Oplevering
2008
Type
Woning
Land
Turkije
Product

Feiten en cijfers

  • 432 woningen over 40 verdiepingen
  • Bouwoppervlakte van ruim 100.000 m2
  • 226 Micro Canal vloerinbouwoplossingen

Micro Canal

In dit milieuvriendelijke en duurzame project werd voor onze Micro Canal gekozen. Maximum warmte, minimum afmetingen en minimaal energieverbruik. Dit vloerinbouwelement is slechts 6 cm diep en 13 cm breed. Hierdoor wordt veel ruimte bespaard, het maakt de Micro Canal uitermate geschikt voor toepassing in dit project met zijn vele verdiepingen. 

BREEAM certificering

Het project is een Breem-certificaatkandidaat vanwege het gebruik van grijs water voor de irrigatie van tuinen en zwembaden, evenals de energiebesparingen die worden gerealiseerd door efficiënte verlichtingsautomatiseringen.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak