Aardman Animations Bristol

Deze internationaal geprezen animatiestudio had een nieuw hoofdkantoor nodig op hun bestaande locatie in Bristol. Onze vloerinbouwoplossing Mini Canal werd gekozen omwille van de uitstekende waarde, efficiënte prestaties en ruimtebesparende voordelen ervan.

Aardman Animations staat bekend om films op basis van stop-motion klei-animatietechnieken, in het bijzonder die met de Britse personages Wallace en Gromit.
Het drie verdiepingen tellende gebouw biedt kantoor- en studioruimte rond een taps toelopend atrium met pauzeruimtes, natuurlijk daglicht en luchtstromen voor natuurlijke ventilatie. Het ontwerp van het hoofdkantoor is zeer duurzaam, zowel qua materialen als qua energiegebruik.

Extra informatie
Architect
Alec French Architects
Oplevering
2019
Type
Kantoor
Land
Verenigd Koninkrijk
Product

Feiten en cijfers

  • Vloeroppervlak van 5 000 m2
  • Werkplekken voor ongeveer 200 mensen
  • Duurzaamheid was dé doelstelling voor het ontwerpteam

Mini Canal

In het studiohoofdkwartier te Bristol, hebben we in het hele gebouw Mini Canal geïnstalleerd. Alec French Architects deed een beroep op ons om voor discrete en efficiënte verwarming te zorgen. Voor het project werd voor onze Mini Canal van gekozen omwille van de kwalitatieve afwerking, efficiënte prestaties en ruimtebesparende voordelen. Om het Aardman team de temperatuur overal in het gebouw afzonderlijk te laten bedienen, kan de afgifte van de Mini Canal worden ingesteld via een wandthermostaat in elk gebouwdeel. De interne elementen van de Mini Canal werden ‘onzichtbaar’ gemaakt aan de hand van donkergrijs gelakte componenten. Het enige opvallende onderdeel dat is overgebleven, zijn de roosters, die perfect op maat zijn gemaakt zijn elke vloer.

Awards

Het ontwerp van het gebouw is zeer duurzaam, zowel qua materialen als qua energiegebruik en meerdere malen in de prijzen gevallen:

2010    RIBA National Award
2009    RIBA Town and Country Workplace Award
2009    RIBA Town and Country Supreme Award
2009    Bristol Civic Society Environmental Award

Afbeeldingen

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak