Een koele en comfortabele woning dankzij LT-radiatoren

Hoe houd je je woning koel bij oplopende temperaturen? Het gebruik van zonwering kan een oplossing zijn, maar er zijn meer duurzame manieren. Met onze lage temperatuur-radiatoren kun je, in combinatie met een duurzame warmteopwekker, ook energiezuinig koelen met hetzelfde toestel. Een mooie oplossing!

Energiezuinig koelen

Veel mensen kiezen voor een airco om hun woning te koelen. Een airco koelt actief de ruimte, waardoor het systeem 60 tot 80% meer energie gebruikt dan andere systemen. Om te koelen gebruikt een airco bovendien een koudemiddel, zoals F-gassen. Dit zijn sterke broeikasgassen met een grote klimaatimpact. Een airco is dus slecht voor het milieu én voor je energierekening.

Een duurzaam alternatief is één klimaatsysteem dat kan verwarmen én koelen zoals de lage temperatuur (LT) radiatoren. Deze radiatoren zijn perfect aan te sluiten op duurzame systemen zoals een warmtepomp. Een warmtepomp haalt warm of koud water uit de grond. De warme of koude lucht die vrijkomt, is met radiatoren te verspreiden in de ruimte. Zo kun je in de winter verwarmen én heb je in de zomer een koele en comfortabele woning op een energiezuinige manier.

Jaga20

Light cooling

Je kunt je woning op twee manieren koelen; met Light Cooling of Deep Cooling. Bij Light Cooling, ook wel niet-condenserende koeling genoemd, wordt de woning vooral verfrist. De Strada Hybrid is de meest populaire LT-radiator die verwarmt én niet-condenserend kan koelen. Dit milieuvriendelijke koelsysteem kan de kamertemperatuur enkele graden laten dalen, waardoor de temperatuur in huis in de zomer een stuk aangenamer is. De Strada Hybrid heeft een strak design en is beschikbaar in 55 verschillende kleuren. Wil je toch liever je radiator uit het zicht of voor een raam of deurpartij? Dan is onze Mini Canal Hybrid een andere optie. Die bouw je heel subtiel in de vloer of pas je toe als renovatieoplossing van een covectorput, maar kan dus ook verwarmen én koelen.

Deep cooling

Bij Deep Cooling, ook wel condenserende koeling, werkt het systeem actief mee om warmte en overtollig vocht aan de ruimte te onttrekken. Juist het weghalen van vocht, geeft een comfortabel gevoel. De Briza is een Deep Cooling systeem en koelt met een watertemperatuur van 7 graden. Het systeem is daardoor vergelijkbaar met airconditioning, maar is veel energiezuiniger en beter voor het milieu. De Briza is zowel als inbouw, wandmodel en zelfs als plafondmodel beschikbaar, is er in verschillende maten, vormen en kleuren én is superstil. Andere modellen met Deep Cooling zijn de vrijstaande Freedom en de vloerinbouwoplossing Clima Canal.

Strada Hybrid Graphiteblack Interior11

Upgrade je bestaande radiator

Om je woning te koelen met onze radiatoren moet je een duurzame warmteopwekker hebben, zoals een hybride warmtepomp, all-electric warmtepomp of aangesloten zijn op een warmtenet. Heb jij al een LT-radiator van Jaga in combinatie met een warmtepomp, maar kan deze nog niet koelen? Dan kun je je bestaande radiator upgraden met het Dynamic Boost Hybrid (DBH) systeem. Dit systeem kun je eenvoudig in de radiator (laten) monteren, waardoor je nog sneller kunt verwarmen én dus ook kunt koelen.

Klaar voor de toekomst

Heb jij nog geen duurzame warmteopwekker, maar heb je wel nieuwe radiatoren nodig? Onze LT-radiatoren werken ook op de bestaande cv-ketel. Ze kunnen dan helaas niet koelen, maar je bespaart wel al direct op je energierekening. Bovendien ben je klaar voor de toekomst, aangezien je op elk moment kunt omschakelen naar een installatie met warmtepomp zonder iets aan je radiatoren te hoeven wijzigen.

Benieuwd welke oplossing het meest geschikt is voor jouw woning? Doorloop de routekaart en vind het product wat bij je past!

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak