Whitepaper Ventilatie & BENG in nieuwbouw en renovatie

De voordelen van Oxygen2 t.o.v. WTW: zelfde BENG-score, maar voordeliger,
beter voor milieu en meer bouw- en installatiegemak.

De gevolgen van de invoering van de BENG-eisen hebben grote gevolgen voor aannemers en projectontwikkelaars. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat er nu veel nadrukkelijker wordt gekeken naar de samenhang tussen installaties, ventilatie, thermische schil en duurzaam opgewekte energie. In opdracht van Jaga heeft Technisch adviesbureau Duinwijck een vergelijking uitgevoerd naar de drie meest gangbare ventilatiesystemen. De conclusie? Decentraal vraaggestuurd mechanisch ventileren met de Oxygen2 heeft dezelfde BENG-score als WTW, maar is voordeliger, heeft minder impact op het milieu en biedt een groter bouw- en installatiegemak.

Door Technisch adviesbureau Duinwijck zijn zelfregelende ventilatieroosters (ZR), een centraal systeem met warmteterugwinning (WTW) en decentraal vraaggestuurd (DV) mechanisch ventileren met de Oxygen2 van Jaga vergeleken. De impact van deze ventilatiesystemen zijn op het gebied van energieverbruik, het bouwproces, het milieu, de investering en totale levensduurkosten in kaart gebracht.

WHITEPAPER

De belangrijkste conclusies uit het rapport van Technisch adviesbureau Duinwijck hebben wij samengevat in een gratis whitepaper 'Ventilatie & BENG in nieuwbouw en renovatie'. 

Jaga Whitepaper Ventilatie

Nog vragen?

We plannen graag een digitale meeting om ons whitepaper en het volledige rapport met je door te nemen,
zodat we al je vragen kunnen beantwoorden. 

Neem contact met ons op via 073 63 123 60 of stuur een e-mail naar info@jaga.nl

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak