Installatieconcepten voor goed geïsoleerde woningen

Steeds meer woningen zijn goed geïsoleerd en hebben een beperkte warmtevraag, maar welk afgiftesysteem - vloerverwarming of lage temperatuur (LT) convectoren - is dan het meest efficiënt en comfortabel?  

Bureau Duinwijck onderzocht voor ons het verschil tussen vloerverwarming en onze radiatoren in goed geïsoleerde woningen. Zij concluderen dat het verschil in energieverbruik tussen LT-convectoren en vloerverwarming zo gering is dat comfort en regelbaarheid belangrijker zijn bij het maken van een keuze. Daarnaast hebben convectoren zelfs de voorkeur wanneer aan de nieuwe EPBD III wetgeving voldaan moet worden, omdat het eenvoudiger is de temperatuur per ruimte te regelen.

Bekijk het installatieschema:

Whitepaper installatieconcepten in goed geïsoleerde woningen

De belangrijkste conclusies uit het rapport van Duinwijck hebben wij samengevat in een whitepaper Installatieconcepten in goed geïsoleerde woningen. Hieronder kun je het whitepaper downloaden:

Download whitepaper

Het volledige rapport van Duinwijk is op aanvraag beschikbaar. 

Nog vragen?

We plannen graag een digitale meeting om ons whitepaper en het volledige rapport met je door te nemen, zodat we al je vragen kunnen beantwoorden. 

Neem contact met ons op via 073 63 123 60 of stuur een e-mail naar info@jaga.nl

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak