Nieuwe norm in vloerverwarming en -koeling

Diepe convectorputten zijn niet meer van deze tijd, maar de vraag naar vloerverwarming is nog steeds groot. Daarom kiezen wij voor een upgrade van onze Mini Canal.

Mini Canal Hybrid is volgens ons dé inbouwoplossing voor iedere glazen pui. Dankzij de toepassing van het Dynamic Boost Hybrid systeem kan deze ondiepe convectorput zowel verwarmen als niet-condenserend koelen. Deze nieuwe vorm van vloerverwarming zorgt voor de juiste temperatuur op ieder moment van de dag.

Dé oplossing van de toekomst

Grote glaspartijen blijven een punt van tocht en kou in iedere ruimte. Een wandradiator naast de openslaande deuren of een extra lus vloerverwarming biedt niet de oplossing om deze koudeval te elimineren. Een convector verzonken in de vloer blijft de ideale oplossing als hoofdverwarming van de complete ruimte. Én met de ondiepe Mini Canal Hybrid bieden wij dé oplossing van de toekomst, zonder de nadelen van de diepe bakken uit het verleden.

  • Geschikt voor lage watertemperaturen (LTV)
  • Niet-condenserende koeling in combinatie met een warmtepomp
  • Reactievermogen: direct warmte of koeling
  • Fluisterstil: 26 dB(A)
  • Schoonmaakgemak: slechts 14,5 centimeter diep
  • Vrij in keuze van vloerafwerking t.o.v. traditionele vloerverwarming
  • Keuze uit diverse oprolbare moderne roosters in hout en aluminium
  • Renovatie-oplossing met z-kader voor een perfecte aansluiting op de (bestaande) vloer
Mini Canal Dbe J7A7483

Utrasnel reactievermogen

In een ruimte kan de temperatuur snel veranderen, door bijvoorbeeld de zon die door de glazen pui naar binnen schijnt. De Mini Canal Hybrid anticipeert hierop en regelt nauwkeurig en snel de juiste temperatuur. De temperatuursensoren zorgen automatisch voor de geschikte werkingsstand; verwarmen of koelen. Om de gevraagde temperatuur te bereiken zijn er drie ventilatorsnelheden: fluisterstil <26 dB(A), comfortstand <30 dB(A) en een maximumstand voor snelle opwarming en verkoeling. In tegenstelling tot traditionele vloerverwarming heeft de Mini Canal Hybrid een snel reactievermogen, waardoor je bespaart op je energieverbruik en een beter comfort hebt in huis.

Geschikt voor woningbouw

Deze nieuwe vorm van vloerverwarming en -koeling wordt wereldwijd toegepast in kantoren van de meest toonaangevende merken als Google en Facebook. Ook voor Nederlandse woningen is het de ideale oplossing. Door Mini Canal Hybrid in een bestaande convectorput te plaatsen, wordt meteen het hele systeem geüpgraded.

Ook in nieuwbouw is deze convectorput goed toepasbaar in combinatie met een warmtepomp, denk bijvoorbeeld aan een serre of een aanbouw.

Minicanaldbe Designonatural Interior HR

Aanpassen aan het interieur

Doordat Mini Canal Hybrid wordt ingebouwd, is het binnenwerk van het toestel nauwelijks te zien. Het enige wat nog opvalt is het afdekrooster. Het afdekrooster kan mooi aan het interieur aangepast worden. Zo zijn er verschillende houtafwerkingen en designstijlen van de roosters. Naast een standaard L-kader, bestaat er ook de keuze om voor een speciaal z-kader te kiezen, waardoor de aansluiting met de vloer mooi wordt afgewerkt en Mini Canal Hybrid perfect kan worden ingezet als renovatieoplossing van bestaande convectorputten.

Z Profile Detail Greyscale HR
Buildinwall Detail HR

Inbouw in Bouwkundige put

Liever een nieuw verwarmingselement plaatsen in een bestaande convectorput? Dan is onze Inbouw in Bouwkundige put wat je zoekt. Je krijgt hierbij een compleet Low-H2O bouwpakket om gemakkelijk te monteren in een bouwkundige put. Dit pakket bevat alle nodige onderdelen voor montage tegen de wand van de put of vrijstaand. Zo werkt je convectorput snel weer optimaal om koudeval van grote glaspartijen te voorkomen. Deze set bestaat uit een warmtewisselaar, ophangconsoles en scheidingsplaat. 

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak