Upgrade jouw home office

Door het coronavirus werken we zoveel mogelijk vanuit huis. Een goede werkplek is belangrijk, maar vergeet daarbij vooral het binnenklimaat niet.

Werd jouw woonkamer of slaapkamer ook ineens je nieuwe kantoor? Door het coronavirus brengen we meer tijd door in huis. We gaan minder de deur uit en werken zoveel mogelijk vanuit huis. Een goede bureaustoel, rustige werkplek en lekkere koffie zijn dan ook belangrijk, maar vergeet zeker niet het binnenklimaat. In een gezond binnenklimaat wordt voldoende geventileerd. Een slecht geventileerde ruimte kan namelijk leiden tot gezondheidsklachten, zoals gevoelige ogen, longklachten, hoofdpijn, concentratieproblemen of hoesten. Zorg voor genoeg frisse lucht om scherp te blijven. Goed ventileren zorgt ervoor dat de lucht die we inademen gezond en fris is.

24/7 ventileren

Ventileren betekent het 24 uur per dag verversen van de binnenlucht met de buitenlucht. De lucht in huis kan door verschillende redenen vervuild raken. We ademen, koken, douchen, drogen de was en transpireren. Door te ventileren wordt deze vervuilde lucht afgevoerd en vervangen door verse lucht. In de zomer komt er vaak wel genoeg verse lucht binnen, maar in de winter zorgen de verwarming en de dichte ramen voor een slecht binnenklimaat.

Luchten of ventileren?

Vaak wordt luchten verward met ventileren. Luchten is nuttig om snel frisse lucht binnen te halen, bijvoorbeeld na het koken. Dit kun je doen door je ramen of deuren 10 – 15 minuten tegen elkaar open te zetten. Luchten is een belangrijke aanvulling op ventileren, maar geen vervanging. Het effect is namelijk snel weg; zodra het raam dicht is hoopt de vervuiling zich weer op.

Oxygen 2

Je kunt ventileren door ramen 24 uur op een kier of roosters open te zetten, echter gaat er dan wel warmte verloren, iets wat in de koude maanden niet gewenst is. Een andere optie is het gebruiken van een kant-en-klare ventilatie-unit, zoals de Oxygen2 stand alone van Jaga. Aangevoerde lucht komt rechtstreeks vanaf buiten naar binnen en het systeem is juist afgesteld, waardoor er geen warmte verloren gaat. Je hebt alleen een doorvoer door je gevel nodig en een stopcontact om het toestel aan te sluiten. Heb jij al een Low-H2O radiator van Jaga voor het verwarmen (en koelen) van je woning? Dan kun je de Oxygen2 ook inbouwen, zo heb je alles in één toestel.

Het meest zuinige vraaggestuurde ventilatiesysteem

Een voordeel van de Oxygen2 is dat je in elke ruimte afzonderlijk van elkaar kan ventileren.  In bepaalde ruimtes zal meer ventilatie nodig zijn dan in andere ruimtes. Daarnaast is de Oxygen2 het meest zuinige vraaggestuurde ventilatiesysteem van Nederland. Het is een fabel dat ventileren tot meer stookkosten leidt. Een slecht geventileerde woning is vaak vochtig, wat lastiger verwarmen is dan droge lucht. Het verwarmen van een goed geïsoleerde woning gaat dus sneller en kost minder energie.

Wil jij advies over hoe je thuis een gezond en fris binnenklimaat kunt creëren? Neem dan contact op met ons.
https://www.jaga.nl/service/

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak