De gasprijzen stijgen; zo bespaar je op je energierekening!

Wij geven je wat handige tips, want alle kleine beetjes kunnen helpen om energie te besparen.

De gasprijzen zijn enorm aan het stijgen. Deze stijgende gasprijzen hebben gevolgen voor je gasrekening. Bij een energiecontract waarbij je stroom en gas afneemt voor een vast tarief, merk je nog weinig. Heb je een contract met flexibele tarieven? Dan zijn je lasten dit jaar hoger. Zeker als je woning slecht geïsoleerd is, kun je deze stijging goed merken. Wil jij slim besparen op je energierekening? Maar wil of kun je nog niet van het gas af? Wij geven je wat handige tips!

Slim omgaan met je verwarming

Alle kleine beetjes kunnen helpen om energie te besparen. Slim omgaan met de warmte in huis is een eerste stap. Sluit bijvoorbeeld de deuren in huis goed. Zo gaat er geen warmte verloren naar ruimtes waar je toch niet bent. Ook slapen de meeste mensen het liefst in een koude slaapkamer met het raam open. Laat in deze kamer je verwarming uit en sluit de deur goed, zodat de kou niet naar andere ruimtes gaat.

Verwarming lager zetten

Zet je verwarming eens wat vaker lager. Ben je overdag weg of ben je een week op vakantie? Zet dan je thermostaat laag, zodat het huis niet onnodig verwarmd wordt terwijl er niemand thuis is. Dit geldt ook voor de nacht. Heb je een slimme thermostaat? Dan kun je ook instellen dat de verwarming automatisch aangaat op een bepaalde tijd, zodat je toch in een warm huis thuiskomt. Heb je vloerverwarming? Dan is het aan te raden om je thermostaat niet lager dan 18 graden te zetten, omdat het opwarmen dan te lang duurt.

Isolatie

Door je woning te isoleren kun je veel energie besparen. Er gaat dan minder warmte verloren én er komt minder kou je woning in. Isoleren kun je doen door spouw-, dak, vloer en/of glasisolatie. Veel gemeentes bieden subsidies voor energiebesparende maatregelen, dus controleer bij je gemeente of je hiervoor in aanraking komt voordat je deze stappen gaat zetten.

Vervang je radiatoren

Een andere stap die je kunt zetten om energie te besparen, is het vervangen van je radiatoren. Voor normale radiatoren moet de cv-ketel het water verwarmen tot 80 graden. Het verwarmde water wordt verdeeld over je radiatoren en deze geven warmte af aan de ruimte. Met lage temperatuurverwarming wordt het water slechts tot 55 graden verwarmd, waardoor je dus minder gas nodig hebt en direct energie bespaart.

Reactiesnelheid Low H20

Low-H2O radiatoren

Onze radiatoren gaan nog een stapje verder op de bespaarladder. Ze maken niet alleen gebruik van Low-H2O technologie. Ze gebruiken ook nog eens minder water, warmen sneller op en geven de warmte nog beter af. En ze werken dus met een lage watertemperatuur. Wil je in de toekomst van het gas af door de inzet van bijvoorbeeld een warmtepomp? Dat kan! De Low-H2O radiatoren werken perfect samen met duurzame warmteopwekkers. Een warmtepomp werkt op nóg lagere temperaturen, de Dynamic Boost Hybrid upgrade zorgt voor een hogere afgifte. Het systeem reageert daarnaast snel op temperatuurwisselingen. Dit reactievermogen is bepalend voor het energieverbruik én het comfort.

Dbh Stap 1
Stap 1
Dbh Stap2
Stap 2
Dbh Stap 3
Stap 3
Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak