Jaga vloerinbouwoplossingen nieuwe norm in vloerverwarming én -koeling

De vloerinbouwoplossingen Mini Canal Hybrid en Clima Canal zijn dé ideale, duurzame oplossingen bij grote glaspartijen. 

Grote glaspartijen tot aan de vloer? Dat is vaker regel dan uitzondering in Nederlandse woningen en gebouwen. Het zorgt voor een open karakter en veel lichtinval. Wat de gebruiker vaak niet doorheeft, is dat grote glasoppervlakten tocht en kou veroorzaken in de wintermaanden én ervoor zorgen dat warmte in de zomer ongewenst binnentreedt. Een wandradiator naast openslaande deuren of een extra lus vloerverwarming helpt onvoldoende om de koude of warmte weg te nemen. De vloerinbouwoplossingen Mini Canal Hybrid en Clima Canal zijn hiervoor dé ideale, duurzame oplossingen. 

Mini canal hybrid

De Mini Canal Hybrid is ideaal voor grote glaswanden en zorgt snel voor de juiste temperatuur op ieder moment van de dag. De vloerinbouwoplossing heeft slechts een inbouwhoogte van 14,5 cm. Verborgen onder het rooster zit een supersnelle Low-H2O warmtewisselaar gecombineerd met Dynamic Boost Hybrid, die zorgen voor een maximale warmteafgifte. De Mini Canal Hybrid heeft een standaard L-kader, maar is ook beschikbaar met een z-kader oplegraam voor een mooie afwerking bij renovaties of houten vloeren.

Mini canal
Jaga Rotterdam 53

Clima Canal

Een andere optie is de Clima Canal. Deze vloerinbouwoplossing is een krachtige hoofdverwarming die zorgt voor volledige klimaatbeheersing in iedere ruimte. De Clima Canal is verkrijgbaar in hoogte 10, 13 en 19 cm. Hoogte 10 cm is enkel uit te voeren in een 2-pijpsuitvoering, hoogte 13 en 19 cm ook in een 4-pijp. De vloerinbouwoplossing is voorzien van een supersnelle dynamische warmtewisselaar met tangentiële ventilatoren en een condensafvoer. Dankzij de nieuwste EC-motor verbruikt de Clima Canal 50% minder energie vergeleken met traditionele systemen. Optioneel kan er gekozen worden voor een ventilatie toevoer aansluiting en is aansluiting op een WTW-systeem mogelijk. Zo zorgt deze oplossing op een onzichtbare manier ook nog voor een comfortabele en voorverwarmde luchtverversing. 

Oók duurzame vloerkoeling

Worden de Mini Canal Hybrid en Clima Canal aangesloten op een warmtepomp? Dan is er ook duurzame koeling mogelijk. De temperatuursensoren zorgen automatisch voor de gewenste werkingsstand: verwarmen óf koelen. De Mini Canal Hybrid biedt light (niet-condenserende) cooling. Is er de wens om actief te koelen? Dan is de Clima Canal het geschikte model: deze levert zowel light (niet-condenserende) als deep (condenserende) cooling.

Climacanal Interior Corner90° HR

Dé ideale oplossing

Naast het duurzaam verwarmen én koelen en het wegnemen van koude en warmte door grote glaspartijen, hebben de vloerinbouwoplossingen nog meer voordelen. Beide oplossingen zijn door de compacte afmetingen zeer geschikt voor bestaande woningbouw en appartementen. Maar ook voor gebouwen met houtskelet- en cross laminated timber bouw. De vloerinbouwoplossingen hebben namelijk een snel reactievermogen bij temperatuurwisselingen in een ruimte. Dit is ideaal voor HSB en CLT-bouw, aangezien bij dit type gebouwen of woningenminder massa is om warmte of kou vast te houden. Dankzij de makkelijke montage en na stelbaarheid, zijn de Mini Canal Hybrid en Clima Canal ook goed toe te passen in combinatie met computervloeren. 

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak