Samenwerking Klimaatmissie Nederland

Klimaatmissie Nederland gelooft dat de omschakeling naar aardgasloos wonen uitstekend gecombineerd kan worden met het comfortabeler maken van de woning. Met dit als uitgangspunt zijn wij samen met Klimaatmissie aan de slag gegaan een circulaire ventilatie-oplossing te ontwikkelen.

René Pie, ondernemer bij Klimaatmissie Nederland: “Bij Klimaatmissie Nederland helpen we woningeigenaren met het verduurzamen van hun woning. Daarvoor werken we samen met diverse partners om dit te kunnen realiseren. We waren op zoek naar een ventilatiesysteem passend bij de landelijke doelstellingen om in 2050 volledig circulair te zijn. Jaga was bereid en in staat om hun bestaande ventilatie-unit Oxygen2 tegen het licht te houden en te vernieuwen.”

Benieuwd naar het hele ontwikkelingsproces van de Oxygen2? Bekijk hier de video:

Installatiegemak

Jan Verdonck, New Business Manager Jaga, licht toe: “Het is belangrijk om te kijken naar de markt waar het product gebruikt wordt. Je ziet in de woningbouw dat 70% renovatieprojecten zijn. Met de vernieuwing van de Oxygen2 hebben we daar rekening mee gehouden. Installatiegemak is belangrijk voor installateurs, om tijd en kosten te besparen. Ook hebben we gekeken naar het modulaire ontwerp. We kunnen nu een product leveren waarvan één onderdeel eenvoudig verwijderd kan worden en gerefurbished teruggeplaatst kan worden. Zo wordt er constant recyclet en blijft het product in omloop, zonder dat het hele product weggegooid moet worden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook makkelijker in onderhoud.”

Gebruikerscomfort

Jan: “Het product voegt daarnaast veel comfort toe voor de bewoners. Door de intelligente besturing met ingebouwde CO2-sensor wordt er in elke ruimte, afzonderlijk van elkaar, perfect geventileerd. Ook kan de Oxygen2 tijdens warme zomerse nachten ingezet worden voor nachtkoeling om de binnentemperatuur enkele graden te laten zakken. Het toestel werkt namelijk zonder lange toevoerkanalen die vaak in de warme vloer gestort zijn. De Oxygen2 voldoet daarmee aan de nieuwe BENG-eisen. Een ander aspect dat belangrijk is voor de bewoners is het geluidsniveau. De Oxygen2 is extreem stil met een dB(A) van maximaal 25.” 

Jaga Circulair Ontwerp Still008
Jaga Circulair Ontwerp Still011

Duurzamere materiaalsoort

“We zijn bij Jaga altijd met onze milieu-impact bezig, maar we hebben nu nog meer stappen gezet. De Oxygen2 had vroeger een gepoederlakte verzinkte stalen behuizing. De behuizing wordt nu gemaakt van het duurzame materiaal EPP: Expanded Polypropylene. EPP heeft de eigenschap dat het milieuvriendelijk geproduceerd kan worden. Er is weinig CO2 uitstoot tijdens de productie, maar ook heel weinig CO2 uitstoot als het hergebruikt wordt aan het einde van zijn cyclus.” zegt Jan.

Energiezuinig

De Oxygen2 is het meest zuinige vraaggestuurd decentrale ventilatiesysteem van Nederland. Het toestel heeft het minste ventilatieverlies terwijl de luchtkwaliteit zeer goed blijft. René: “De Oxygen2 is geplaatst in een demo woning in Reigersbos Amsterdam, om te laten zien hoe het systeem werkt en om het technisch te testen. Alle genoemde aanpassingen zorgen ervoor dat we nu een duurzaam ventilatiesysteem hebben die we kunnen gaan toepassen in grootschalige renovaties. En dat allemaal terwijl we niet het milieu aan het vervuilen zijn. Dat is iets wat we moeten doorbreken en dat zijn we samen met Jaga aan het doen.”

Jaga Circulair Ontwerp Still007
Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak