Infographic Een energieneutraal huis

Om een woning naar Nul op de Meter te maken, kunnen er diverse concepten worden toegepast. Door de concepten goed op elkaar af te stemmen ontstaat synergie. De verschillende mogelijkheden op een rij!

INFOGRAPHIC NOM (1)

VERSCHIL TUSSEN NIEUWBOUW EN RENOVATIE

Bij nieuwbouw is de stap om een energieneutrale woning te realiseren vele malen kleiner dan bij een renovatieproject. Het bouwbesluit wordt steeds beter en het EPC is strikter.

MECHANISCHE VENTILATIE (AFZUIGING)

Mechanische luchtafvoer zorgt ervoor dat de lucht in huis voortdurend ververst wordt, doordat het ventilatiesysteem voortdurend lucht uit de woning wegzuigt.

LOW-H₂0 RADIATOREN

Vervang tijdens de renovatie oude radiatoren door Jaga Low-H₂O (HT) radiatoren voor lage temperatuur verwarming (LTV). Hierdoor kan de cv-installatie optimaal werken en wordt veel energie bespaard. Beter voor de bewoners én het milieu! Low-H₂O radiatoren van Jaga zijn lage temperatuur convectors: zij gebruiken ook nog eens 90% minder water dan conventionele radiatoren waardoor ze beter geleiden. Hierdoor warmen ze nog sneller op en geven de warmte nog beter af.

VENTILATIE

De beste manier om een woning te ventileren is door verse lucht toe te voeren per individuele ruimte. Zeker in goed geïsoleerde ruimten waar minder warmte nodig is. Het beste is om deze radiator met een geïntegreerd ventilatiesysteem zoals Jaga Oxygen2  toe te passen. Dit zijn vraag gestuurde oplossingen die ervoor zorgen dat er voldoende wordt geventileerd op plaatsen en tijden waar en wanneer dat nodig is.

ZONNEBOILER

Realiseert warm water en daardoor bespaar je elektriciteit van de warmtepomp, hiervoor dien je wel extra ruimte op het dak beschikbaar te stellen.

LUCHT-WARMTEPOMP

De meeste energie bespaar je door de combinatie van een warmtepomp en lage temperatuur verwarming, daarnaast kan de installatie gebruikt worden om een ruimte in de zomer te koelen.

BEGLAZING

energiebesparend HR++(+) glas

ISOLATIE

  • vloer
  • gevel
  • dak
Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak