Energiezuinig bouwen toegankelijker maken Jaga en HEO

Als duurzame topleverancier, delen we onze kennis en expertise in het HEO-concept, met als doel: energiezuinig bouwen toegankelijker maken.

Een samenwerking van duurzame topleveranciers om energiezuinig bouwen toegankelijker te maken; dat is House Energy Optimum (HEO). Dit nieuwbouwconcept stelt zich tot doel BENG-, energieneutrale en NOM-woningen te realiseren voor ontwikkelaars, corporaties of aannemers. Deze samenwerking is tot stand gekomen vanuit vraagstukken uit de markt. Hoe kunnen er betaalbare en energiezuinige huizen gebouwd worden voor specifieke doelgroepen, zoals starters-, eengezins- en levensloopbestendige woningen. Met de 5 andere leveranciers, wisselen we kennis, kunde en expertise uit voor het beste resultaat.

HEO-concept

Het HEO-concept richt zich op grondgebonden woningbouw en omvat alle bouwkundige (isolatie en luchtdichting) en installatietechnische (verwarming, koeling en ventilatie) maatregelen. Het concept zorgt dat deze perfect op elkaar aansluiten, wat tijd en kosten bespaart. Er zijn drie standaardpakketten, Basic, Advanced en Premium, die aansluiten op de ambities van de ontwikkelaar.

Jourdain Martens1 Locatie Pijnacker

Participatie Jaga

Jourdain Martens is de ontwikkelaar van HEO. Jourdain: “We hebben Jaga bewust bij dit concept betrokken. De producten van Jaga leveren goede energieprestaties, maar voegen ook nog eens veel comfort toe in de woning. Er zijn veel leveranciers die duurzame oplossingen bieden waarbij het comfort soms vergeten wordt. Jaga besteedt hier juist veel aandacht aan en dat is heel belangrijk. Daarnaast is Jaga een fijne partner om mee samen te werken.”

Kwaliteit verbetert

We zijn trots om deel uit te mogen maken van het HEO-concept. Jan Verdonck, onze Specialist New Business, vertelt: “Als Climate Designers zetten we ons al jaren in voor een gezond binnen- en buitenklimaat. Een concept als HEO helpt om energiezuinig bouwen en wonen veel toegankelijker te maken. De kwaliteit van de bouw en installaties verbetert hierdoor sterk.”

Vloerverwarming of convectoren

In het HEO-concept wordt standaard onze Strada of Tempo Hybrid aangeboden, maar HEO geeft hierover ook adviezen. Jourdain: “De convectoren bieden veel comfort in woningen, doordat ze snel en energiezuinig kunnen verwarmen. Je merkt dat er bij veel projectontwikkelaars en installateurs nog steeds een voorkeur is voor vloerverwarming. Hier valt nog veel te winnen. Hoewel vloerverwarming zeker voordelen heeft als het gaat om indeelbaarheid van de ruimte, zijn er ook een aantal aandachtspunten, zoals de snelheid en het risico op (te) hoge vloertemperaturen. Dit risico zien we vooral terugkomen bij woningen met natuurlijke toevoer van ventilatielucht in combinatie met de verhoogde ruimtetemperaturen van waarborginstanties als SWK en Woningborg. Daarnaast is het bijvoorbeeld in een slaapkamer zonde om de hele dag vloerverwarming aan te zetten, terwijl er niemand in de ruimte is. De convectoren van Jaga kun je aanzetten op het moment dat je in de ruimte bent en bereiken snel de gewenste temperatuur. Wij adviseren daarom altijd de Jaga convectoren.”

JAGA HEO Pijnacker Exterieur 3 (1)

TO-Juli eis

Jourdain: “Een bijkomend voordeel van de Strada en Tempo Hybrid is dat de systemen ook snel (niet-condenserend) kunnen koelen in combinatie met een warmtepomp. De systemen laten de temperatuur in een ruimte met een aantal graden dalen. Door de warmere zomers is er steeds meer behoefte aan koelen.” Ook wordt er met de Strada en Tempo Hybrid aan de TO-Juli eis voldaan en wordt temperatuuroverschrijding voorkomen.

Integraal concept

De samenwerking van de 6 leveranciers zorgt voor het beste resultaat. Jourdain: “We hebben een groep van experts van A-merken in specifieke vakgebieden. We blijven kennis delen en ons ontwikkelen. Zo zijn we ons ervan bewust dat de klantvraag evolueert. We onderzoeken momenteel hoe we servicepakketten kunnen aanbieden. Zo kijken we verder dan alleen de bouw en oplevering.”

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak