Energie besparen

Verduurzamen en energie besparen voor een beter buitenklimaat én een beter en gezonder binnenklimaat.

Spaar de natuur

Wij vinden dat comfort nooit ten koste van de natuur mag gaan. We hebben dan ook allerlei oplossingen om je woning te verduurzamen en toch comfortabel te houden. Zo kun je energie besparen en kun je zorgen voor minder CO2-uitstoot.

"Dit is geen optie, maar een verplichting
Er is geen planeet B"
Jaga Water Rock

Duurzaam wonen

Isoleren is de eerste stap in energie besparen en duurzamer wonen. Door goed te isoleren zorg je ervoor dat er geen warmte verloren gaat en dat er geen kou naar binnen komt. Denk aan dak-, gevel-, vloer en bodemisolatie. Ook door de kieren van ramen komt veel koude lucht binnen. HR++(+) dubbelglas is dan de ideale oplossing om dit tegen te gaan. Isoleren is een investering, maar doordat je elk jaar flink bespaart op je energierekening, verdien je het uiteindelijk weer terug.

Goed isoleren betekent ook nadenken over ventileren. Het is energiezuinig als er geen koude lucht binnenkomt, maar het is niet goed voor het binnenklimaat. Als er niet genoeg geventileerd wordt in een ruimte kun je gezondheidsklachten krijgen. Daarnaast is het een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Lees hier meer over het ventileren van je woning.

Duurzaam verwarmen

Je kunt voor verschillende duurzame warmtebronnen kiezen om je huis te verwarmen. Een eerste stap is om je HR-ketel op een lagere watertemperatuur te zetten. Door een lagere watertemperatuur heeft de ketel minder gas nodig om de aanvoertemperatuur van het water te bereiken. De warmte die het toestel afgeeft is hetzelfde. Zo bespaar je energie en zorg je voor minder CO2-uitstoot.

Een andere stap om je woning te verduurzamen is door te kiezen voor een hybridesysteem. Je maakt dan gebruik van twee verschillende warmtebronnen. Een veel geziene combinatie is een ketel en warmtepomp. Heb je meer energie nodig, dan kun je terugvallen op gas van je ketel. Dat kan aardgas zijn, maar in de toekomst ook groen gas of waterstof. Het voordeel hiervan is dat je niet 100% van het gas nodig hebt, maar misschien maar 20%. Wil je volledig gasloos verwarmen, dan kun je uiteindelijk overgaan op alleen een warmtepomp.

Climatedesigners Imago 001
Hoofdbeeld

Lage temperatuurverwarming

Wanneer je kiest voor lage temperatuurverwarming, dan bespaar je een hoop energie. Hiervoor heb je vaak grotere radiatoren nodig. Wij hebben echter in de jaren ‘80 de Low-H2O technologie ontwikkeld. Onze Low-H20 radiatoren bevatten tot 90% minder water dan traditionele radiatoren, waardoor het water sneller is opgewarmd. Ook hoef je hierdoor geen grote radiator te hebben om met lage temperaturen te verwarmen. Door het toevoegen van ons Dynamic Boost Hybrid systeem (DBH) kan de radiator extreem snel verwarmen, waardoor je snel de gewenste temperatuur bereikt hebt in huis.

Passieve koeling

Het grote voordeel van een warmtepomp is dat het systeem ook kan koelen. Zo heb je één systeem dat zowel kan koelen als verwarmen. Kies dan voor de Strada Hybrid en je kiest voor een beter binnen- en buitenklimaat. 

Photo 1505009258427 29298F4dc5f6
"We are Climate Designers. What about you?!."
Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak