Een duurzame en comfortabele woning

Bewoners: Familie Hoekstra
Woonplaats: Grou
Woning: Vrijstaand
Soort bouw: Nieuwbouw

De duurzame woning van familie Hoekstra is ontworpen door het ontwerp- en adviesbureau Baints BouwDesign en bezit alle duurzame elementen; het is goed geïsoleerd, er is gebouwd met gezonde en duurzame bouwmaterialen, de warmtebron is een warmtepomp in combinatie met onze energiezuinige binnenklimaatoplossingen en er is in heel de woning triple glas voorzien.

Radiatoren uit het zicht

Bij een duurzame woning hoort ook een duurzaam klimaatsysteem. In de gehele woning is er gekozen voor onze Clima Canal vloerinbouwoplossing. Deze convectorput is een krachtige hoofdverwarming en heeft een vermogen tot ruim 4,7 kW. In combinatie met de warmtepomp van Vaillant levert het systeem ook condenserende koeling, vergelijkbaar met airco. De Clima Canals zijn ingebouwd in de vloer langs de raampartijen. Tijdens de koude maanden van het jaar komt kou van de ramen af, welke verwarmd moet worden. Wanneer het buiten warmer wordt, kan de warmte die via het glas binnenkomt, worden afgekoeld. Daarnaast wordt met deze vloerinbouwoplossing het mooie uitzicht niet belemmerd. De aluminium afdekroosters passen mooi bij het design van de woning.

SNEL REAGEREND VERMOGEN

Door de zon op de vele ramen kan het erg warm worden in de woning en kan het ’s avonds snel weer afkoelen. In deze woning, welke ook goed is geïsoleerd, moet er snel gereageerd kunnen worden op temperatuurverschillen. Dankzij het snelle reactievermogen is de Clima Canal een energiezuinige oplossing, hij verwarmt niet onnodig door, waardoor je direct en continu een comfortabele temperatuur in huis hebt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van vloerverwarming, wat langzamer reageert op temperatuurschommelingen. Een ander voordeel is dat het systeem ook kan koelen in combinatie met een warmtepomp. Een pluspunt voor in de zomer.

VENTILATIE PER RUIMTE

In een goed geïsoleerd huis is het belangrijk om voor voldoende ventilatie te zorgen, omdat er geen natuurlijke ventilatie plaatsvindt door kieren of gaten. In de gehele woning is er gekozen voor de Oxygen2 standalone van ons voor mechanische centrale toe- en decentrale afvoer (systeem D). In de sanitaire ruimtes wordt gebruik gemaakt van een centrale afzuiging. In de verblijfsruimten is er een decentrale toevoer van verse lucht, op basis van een CO2-sensor. Door de intelligente besturing op basis van deze sensor wordt er in elke ruimte, afzonderlijk van elkaar, perfect geventileerd. In de zomer kan het systeem gebruikt worden voor nachtkoeling, zonder overlast van geluid of muggen. De afgevoerde warmte uit de ventilatielucht wordt gebruikt door de geïnstalleerde ventilatiewarmtepomp, voor het verwarmen van het douchewater.

COMFORTABELE WONING

Het resultaat is een duurzame en comfortabele woning. De temperatuur is eenvoudig en snel te regelen via de Clima Canal en de Oxygen2 standalone zorgt voor voldoende ventilatie. De systemen besparen op de energierekening en geven weinig CO2-uitstoot. En niet onbelangrijk; de ingebouwde Clima Canals passen mooi bij de stijl en het design van de woning.

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak