Duurzame warmteopwekkers en afgiftesystemen

Vervang het afgiftesysteem door Low-H2O radiatoren voor energiezuinig verwarmen en (niet-) condenserend koelen.

Aardgas verdwijnt steeds meer uit woningen. Bij nieuwbouwwoningen wordt er al gekozen voor duurzame warmteopwekkers die niet meer op gas werken, zoals een All-electric warmtepomp of een groen warmtenet. Bij duurzame renovaties of verbouwingen, wordt vaak gekozen voor een HR-ketel, een hybride warmtepomp en een All-electric warmtepomp. Om de warmteopwekker optimaal te laten werken en nog meer energie te besparen, kan ook het afgiftesysteem vervangen worden. Met onze Low-H2O radiatoren wordt een woning krachtig en snel verwarmd op zeer lage watertemperaturen. Maar wanneer kies je nu voor welk systeem?

Koeling

Welke duurzame warmteopwekker er ook in de woning wordt gekozen, met onze Low H2O radiatoren kun je altijd duurzaam verwarmen én koelen. Zo wordt er één binnenklimaatoplossing gecreëerd. We bieden twee soorten koeling; niet-condenserend en condenserend. Bij niet-condenserende koeling, ook wel light cooling genoemd, wordt de ruimte vooral verfrist en kan de kamertemperatuur 3 tot 5 graden dalen. Condenserende koeling -deep cooling- is vergelijkbaar met airconditioning, maar is veel zuiniger. Het systeem werkt actief mee om warmte en overtollig vocht aan de ruimte te onttrekken.

Xtreme (7)

HR-ketel

Wordt een bestaande woning verduurzaamd, maar kan deze nog niet van het gas af? Dan is een HR-ketel een slimme keuze. Deze ketel heeft een hoger rendement dan een traditionele ketel, want een HR-ketel kan verwarmen met watertemperaturen van slechts 55 graden. Daarmee wordt al op de energiekosten bespaard. Om nog extra te besparen, kan ook het afgiftesysteem aangepakt worden. Onze Low-H2O radiatoren werken perfect op hele lage watertemperaturen. De Strada is de populairste Low-H2O radiator. Is er de wens om ook te koelen in de woning? Dan kan de Strada geüpgraded worden met een DBH-systeem, waardoor de radiator nog meer vermogen heeft en niet-condenserend kan koelen.

Hybride warmtepomp

Is de woning nog niet volledig geïsoleerd? Of kan deze nog niet helemaal van het gas af? Dan is een hybride warmtepomp een goede tussenstap. Deze warmtepomp wordt gekoppeld aan de cv-ketel. Er wordt dus gebruik gemaakt van zowel een natuurlijke energiebron (via de warmtepomp) als van gas (via de cv-ketel). Op extreem koude dagen springt de cv-ketel bijvoorbeeld bij om de ruimte toch behaaglijk warm te krijgen. De hybride warmtepomp verwarmd met watertemperaturen van 55 graden. Op deze warmtepomp kan de Strada Hybrid worden aangesloten voor verwarming en niet-condenserende koeling. Dit milieuvriendelijke systeem koelt met een watertemperatuur van 16 graden en koelt daarmee drie keer zoveel als vloerkoeling.  

ELGA ACE FRONTAAL DICHT (1)
NIBE S2125

All-electric warmtepomp

Met een All-electric warmtepomp is er geen cv-ketel of gasaansluiting meer nodig. De warmtepomp zorgt zelfstandig voor het verwarmen van de woning en warm water. Het systeem werkt al bij watertemperaturen van maximaal 45 graden. Op deze warmtepomp werken al onze Low-H2O radiatoren om te verwarmen én te koelen. Voor niet-condenserende koeling (light cooling) is de Strada Hybrid geschikt. Is er de wens om actief te koelen om de ruimte nog koeler te maken? Dan is de Briza het geschikte toestel. De Briza maakt gebruik van condenserende koeling en koelt met een watertemperatuur vanaf 7 graden.

Groen warmtenet

In nieuwbouwwijken wordt steeds vaker voor een groen warmtenet (of stadsverwarming) gekozen om de woningen te verwarmen. Ergens in de wijk staat een warmtebron die via buizen het warme water naar de huizen vervoert. In een groen warmtenet wordt vaak aardwarmte of restwarmte gebruikt. De watertemperatuur is afhankelijk van het systeem. De Strada is geschikt op het warmtenet om energiezuinig te verwarmen. Sommige warmtenetten kunnen ook worden ingezet om woningen te koelen, via dezelfde techniek als dat het de woningen verwarmt. De Strada Hybrid is dan geschikt voor verwarmen én niet-condenserende koeling.

Warmtenet Jaga (1)

We hebben bovenstaand verhaal overzichtelijk samengevat in een routekaart, bekijk hem online of vraag hem hier aan!

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak