Villa Römershof

Onze Strada radiator is hier gecombineerd met het ventilatiesysteem Oxygen2. Deze combinatie zorgt ervoor dat alle ruimtes altijd op de juiste temperatuur zijn én er altijd genoeg frisse lucht is.

Kantoorvilla Römershof in Arnhem werd in het najaar van 2017 grondig gerenoveerd. Er is veel werk gemaakt van de villa met een oppervlakte van 900m2. Het karakteristieke pand is zowel intern als extern gemoderniseerd en is daarmee een eigentijds kantoor voor GABA geworden met een monumentale uitstraling.

De opdrachtgever vond het belangrijk dat er in het pand een juist binnenklimaat zou heersen, door het pand zo duurzaam mogelijk in te richten. Er is daarom geadviseerd om in het gehele gebouw Jaga Strada radiatoren in combinatie met Oxygen2 ventilatie te plaatsen. Deze combinatie zorgt ervoor dat er altijd op de juiste temperatuur wordt verwarmd, maar dat er ook altijd genoeg frisse lucht binnenkomt door het ventilatiesysteem.

Oxygen2 kan als ventilatie-unit ingebouwd worden in de Strada, maar kan ook als stand-alone ingezet worden. Iedere ventilatie-unit is voorzien van een CO2-sensor die op basis van de CO2-waarde de luchttoe- en afvoer op elkaar afstemt. Hierdoor wordt een prettig werkklimaat gecreëerd.

Extra informatie
Installateur
Installatiebedrijf Smeijer
Opdrachtgever
GABA Verzekeringen, Makelaardij en Hypotheken
Oplevering
2017
Type
Kantoor
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Strada radiatoren gecombineerd met ventilatiesysteem Oxygen2
  • Iedere ventilatie-unit voorzien van CO2 sensor
  • Temperatuur per kantoorruimte te regelen

Renoveren in traditionele stijl

Het pand is aan de buitenkant zoveel mogelijk gerenoveerd in de traditionele stijl, terwijl het interieur strak en modern is gemaakt. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit bouwkundige en installatietechnische aanpassingen. Dakkapellen die in de jaren zeventig zijn toegevoegd en een entreesluis aan de achterzijde van het pand zijn vervangen door eigentijdse transparante delen die het contrast tussen de moderne uitstraling en de monumentale villa vergroten.  De traditionele indeling is vervangen door een ruimtelijke transparante indeling, waardoor er veel connectie is tussen afdelingen onderling. De grote vide in de centrale hal zorgt voor verbinding tussen de verdiepingen. 

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak