Lakhta Center Sint Petersburg

Met zijn 462 meter is de toren van Lakhta Center het hoogste gebouw van Europa en het grootste in Rusland. Met een extreem klimaat in Sint Petersburg en de wens voor maximaal daglicht waren onze Mini Canals de ideale keuze.

In de wolkenkrabber van 87 verdiepingen hoog is het hoofdkantoor van energiereus Gazprom gevestigd. De toren draait 90 graden vanaf de grond naar de top, waardoor deze een beetje op een vlam lijkt, waarmee de architect zijn doelstelling bereikt heeft. De vlam is namelijk ook terug te vinden in het logo van Gazprom.

Extra informatie
Architect
RMJM
Adviseur
GORPROJECT/NIKIFOROV SERGEY
Oplevering
2018
Type
Kantoor
Land
Rusland
Product

Feiten en cijfers

  • De kantoren beslaan een vloeroppervlak van 30200 m2
  • In totaal zijn 2300 Mini Canals toegepast om de ruimtes te verwarmen
  • Elke Mini Canal heeft een vermogensbereik tot 4184 Watt

2300 Mini Canals

De gevel is gemaakt van 16.500 individuele glasplaten die zijn uitgerust met automatische rolluiken en kleppen die zijn ontworpen om warmteverlies te verminderen, de 'intelligente' glazen façade biedt zowel natuurlijke ventilatie als thermische isolatie. Er zijn ook een aantal andere milieuvriendelijke maatregelen geïnstalleerd, waaronder een systeem voor hergebruik en zuivering van water. Het hele project vereiste maximaal gebruik van natuurlijk licht, dus leverden wij Mini Canals, welke onder de glazen vliesgevel werden ingebed om te helpen beschermen tegen extreme temperaturen.

LEED Platinum

Voorafgaand was het project gecertificeerd volgens de LEED Gold standaard. Tijdens de uitvoeringsperiode van het project zijn echter een aantal parameters verbeterd. De Lakhta Center scoorde daardoor 10 van de 10 mogelijke punten op enkele gebieden, zoals waterefficiëntie en regionale prioriteiten. In totaal werden 82 punten behaald, wat overeenkomt met het hoogste Platinum niveau.

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak