Verslaafd aan gas? Ga #VanGasLos!

 

Volgende week op 10, 11 en 12 mei vindt het VanGasLos Festival plaats in Amsterdam.

Nog steeds wordt er in Nederland voor maar liefst 93% aardgas gebruikt voor het verwarmen van onze huizen, gebouwen en tuinbouwkassen. Het klimaat is een actueel onderwerp en om de klimaatdoelstellingen te halen moet het gebruik van aardgas echt anders. Het goede nieuws is: het kan anders. We kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van warmtepomp technologie, groen gas en collectieve warmte, hierdoor kunnen gebouwen op een andere en duurzame manier worden verwarmd.

Het festival
Het festival is opgesplitst in drie dagen. Op 10 mei staat het vooral in het teken voor bestuurders, directeuren, politici en journalisten. Op 11 mei staat de dag centraal voor jongeren, young professionals en politici en 12 mei voor de bewoners in pilotwijken en gaswinning gebieden, lokale bestuurders en installateurs.

Op 10 mei spreekt Jan Kriekels, CEO Jaga, om de transitie te duiden en ons te helpen in te zien dat het een spannend en chaotisch traject is. Het biedt kansen, maar hoe slaan we ons hierdoorheen? Hoe gaan we van gas los?