FEEL FREE TO…LIVE HEALTHY!

Benieuwd hoe je een energiezuinig en gezond binnenklimaat kunt creëren? Wij leggen het aan je uit:

Isoleren = ventileren

Eigenlijk is het ventileren van ons huis nog niet zo heel lang onderwerp van gesprek. Het is vooral gaan leven, nadat we onze huizen potdicht zijn gaan maken om energie te besparen. Maar wanneer we ruimten niet voldoende ventileren, creëren we een slecht binnenklimaat: een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Met gezondheidsklachten zoals hoesten, vermoeidheid en hoofdpijn tot gevolg.

Een goed binnenmilieu is dus ontzettend belangrijk voor gezond en comfortabel wonen. Verwarmen, koelen en ventileren zijn hierin leidend. Met Jaga oplossingen zoals Jaga Oxygen2 en Fresh zorg je voor een fijn binnenklimaat.

Wist je dat..

  • Een gemiddeld huishouden 10 à 15 liter water per dag produceert: we ademen, transpireren, koken, wassen, douchen en baden
  • Ventilatie zorgt voor energiebesparing: in een goed geventileerd huis is de lucht relatief droog. Droge lucht opwarmen kost veel minder energie dan het opwarmen van vochtige lucht
  • Gezonde luchtvochtigheid = 50 à 60%

Hoofdbeeld Ventilatie

Jaga ventilatieoplossingen

Jaga Oxygen2: deze ademende Low-H2O radiator is een intelligent gestuurde radiator die op een energie-efficiënte manier zorgt voor zuivere lucht in een woning. Wat niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook voor het wooncomfort én het huis. De kant-en-klare-ventilatie-unit kan onzichtbaar ingebouwd worden binnen de Low-H2O radiatoren. Zo is er maar één toestel nodig voor ventilatie én verwarming.

Fresh: Jaga en ClimaRad hebben samen de Strada Fresh en de Briza Fresh ontwikkeld. Deze systemen combineren de innovatieve technologieën van Jaga met de decentrale warmteterugwinning (WTW) van ClimaRad. Hierdoor ontstaat een juiste afstemming tussen energiezuinige ventilatie en verwarming zodat het klimaat binnenshuis altijd heerlijk is.

De systemen hebben zes verschillende functies, ze kunnen namelijk:

  • Verwarmen
  • Ventileren
  • De binnenluchtkwaliteit regelen
  • De buitenlucht filteren
  • Zorgen voor decentrale warmteterugwinning (alleen Strada Fresh)
  • Zorgen voor (nacht-)koeling

Een binnenklimaat wordt beter door: het plaatsen van zonwering, het regelmatig controleren van de verwarmingsketel of geiser, het op tijd vervangen van een oude cv-ketel, schone vloerbedekking en gordijnen, direct aanpakken van vochtproblemen, extra ventileren tijdens het douchen of koken, het stoken met geschikt droog hout voor de openhaard en het neerzetten van luchtzuiverende planten in huis. 

Benieuwd wat Jaga met jouw binnenklimaat kan doen? Lees dan verder op www.jagaventilatie.nl of neem contact op met het Jaga Stylisten Team via 073 631 23 60 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor persoonlijk advies.