Ecologische voetafdruk

We proberen onze ecologische voetafdruk zo klein als mogelijk te maken. Naast producten te ontwikkelen die zuiniger zijn voor het milieu, houden we er op andere vlakken ook rekening mee. Dit begint al bij de keuze van materiaal.

Zonnepanelen

We gebruiken materiaal zoals de natuur ze bedoeld heeft. De warmtewisselaar van onze Low-H2O radiatoren bestaat uit aluminium warmtelamellen, koperen bevloeiingsbuizen en messing aansluitcollectoren. Volledig roestvrij, bestand tegen een zeer hoge werkdruk en met 30 jaar garantie. Een langere levensduur betekent een lagere milieu-impact. En doordat koper en aluminium efficiënte warmtegeleiders zijn, is er van deze materialen slechts zeer weinig nodig.

Er zijn nog veel meer manieren waarop je als organisatie iets voor het milieu kunt doen. Zo hebben we op onze fabriek in België 2.200 zonnepanelen geplaatst. Waardoor we groene stroom hebben. Met de aanschaf van een elektrisch model auto proberen we weer duurzame mobiliteit in de organisatie onder de aandacht brengen. We hebben zelfs ooit een elektrische auto gebouwd uit vlas, hennep en lokaal hout. Waarom met deze materialen? Omdat de producten gewoon bij ons in de buurt groeien.

Jaga is in ieder geval altijd bezig zo duurzaam mogelijk te werken. Wat ons betreft is de keuze voor het meest ecologische en duurzame pad geen vrijblijvende. Het is de weg die we vanzelfsprekend moeten bewandelen.